Obsah > Pilotované lety > Sojuz TMA > Sojuz TMA-20

M.označení Start Přistání Délka letu Poznámka
2010-067A 15.12.2010 24.05.2011 159d07h18m ISS-25S (doplnění lodi a posádky na ISS)


Posádka Sojuzu TMA-20 (zleva:  Colemanová, Kondraťjev, Nespoli)
Posádka : Kondraťjev,D.J.[VE] | Nespoli,P.A.[PI](Itálie) | Coleman[ová],C.G.[PI](USA)

[ Popis letu | Obrázky | Experimenty ]

Znak letu Sojuz TMA-20Popis letu :

Kosmická loď Sojuz TMA-20 na Mezinárodní kosmickou stanici ISS dopravila další tři členy dlouhodobé posádky Expedice 26.

Start Sojuzu TMA-20 z Bajkonuru se uskutečnil 15.12.2010 v 19:09:25 UT (20:09:25 SEČ).

Po dvou dnech letu se Sojuz TMA-20 připojil k ISS (17.12.2010 ve 20:11 UT [21:11 SEČ]).

Sojuz TMA-20 pak sloužil u ISS jako případná záchranná loď.

Po dokončení své služby u ISS se loď Sojuz TMA-20 (s posádkou Kondraťjev, Nespoli, Colemanová) odpojila od stanice a 24.05.2011 ve 4:27 SELČ přistála v Kazachstánu.


Aktualizováno : 24.05.2011

[ Obsah | Pilotované lety | Sojuz TMA | Expedice 26 | Expedice 27 ]

Pokud není uvedeno jinak, jsou použité fotografie z NASA (viz. Using NASA Imagery) a dalších volně přístupných zdrojů.