Obsah > Pilotované lety > Sojuz TMA > Sojuz TMA-19

M.označení Start Přistání Délka letu Poznámka
2010-029A 15.06.2010 26.11.2010 163d07h11m ISS-23S (doplnění lodi a posádky na ISS)


Posádka Sojuzu TMA-19 (zleva:  Wheelock, Jurčichin, Walkerová)
Posádka : Jurčichin,F.N.[VE] | Walker[ová],S.B.[PI](USA) | Wheelock,D.H.[PI](USA)

[ Popis letu | Obrázky | Experimenty ]

Znak letu Sojuz TMA-19Popis letu :

Kosmická loď Sojuz TMA-19 na Mezinárodní kosmickou stanici ISS dopravila další tři členy dlouhodobé posádky Expedice 24.

Start Sojuzu TMA-19 z Bajkonuru proběhl úspěšně 15.06.2010 ve 21:35:19 UT (23:35:19 SELČ).

Po dvou dnech letu se Sojuz TMA-19 připojil k ISS (17.06.2010 ve 22:21 UT [18.06.2010 v 0:21 SELČ]).

V pondělí 28.06.2010 kosmonauti s lodí Sojuz TMA-19 přeletěli z modulu Zvezda na modul Rassvet, aby tak uvolnili stykovací uzel, vhodný pro připojení nákladní lodi Progress M-06M (ta odstartovala z Bajkonuru 30.06.2010 a k ISS se připojila až na druhý pokus po dvoudenním odkladu dne 04.07.2010).

Sojuz TMA-19 pak sloužil u ISS jako případná záchranná loď.

Po dokončení své služby u ISS se loď Sojuz TMA-19 (s posádkou Wheelock, Jurčichin, Walkerová) odpojila od stanice úspěšně přistála v Kazachstánu 26.11.2010 v 5:46 SEČ.


Aktualizováno : 26.11.2010

[ Obsah | Pilotované lety | Sojuz TMA | Expedice 24 ]

Pokud není uvedeno jinak, jsou použité fotografie z NASA (viz. Using NASA Imagery) a dalších volně přístupných zdrojů.